PODIJELI

Treba biti iskren pa reći da nismo mnogo očekivali od sedmog kola. Favoriti su bili poznati i baš ništa nije mirisalo na rekord. A onda je Jala iznenadila Tuzlafarm, a Neon utrpao misiru 69 poena postavivši novi rekord u AKOL ligi.
Junaci su svakako momci iz Jale koji su bez centra Kurtića iznenadili Tuzlafarm i utekli Orlandu autobusom prema doigravanju.
Za sada…

Rezultati 7. kola AKOL lige:
Tuzlafarm – Jala 35 : 39
Orlando – Kosta Popov 42 : 28
Neon Kalesija – Misir Čaršija 69 : 30
Millennium – Baucentar 25 : 32
Cezam – Vukovije 42 : 28
(*Utakmice se igraju 2 x 15 minuta, bez zaustavljanja vremena)

JALA AKOL II
NAJLJEPŠA UTAKMICA DO SADA

Tuzlafarm je u ovu utakmicu ušla kao favorit i totalno opravdala očekivanja u prvom periodu. Nemilosrdno su trpali koševe Šehrić, Imširević i Vejzović. Centar Tuzlafarma, Armin šehrić još jednom je odigrao dobru utakmicu ubacivši 11 poena u uhvativši 7 lopti. Jala je priključak držala dalekometnim ubačajima. Igrali su bez svog pouzdanog centra Kurtića i snalazili se na razne načine. I tamam kada je Tuzlafarm otišla na nedostižnih 15 razlike, playmaker Jale, Goran Matuzović je preuzeo stvari u svoje ruke i poveo ekipu do pobjede ubacivši 15 poena. U sjećanju će ostati njegova trojka kojom je Jala povela i nakon čega se preuzela stvari u svoje ruke.
Tuzlanski derbi je opravdao očekivanja, sjajnom košarkom, prelijepim potezima i muškom borbom pod košem. Po 6 poena, u Jali su ubacili Josić, Jahić i Zonić, što je bilo dovoljno za sigurnu pobjedu i iznenađenje kola.
Tuzlafarmu slijede dvije nezgodne utakmice, kako sa Neonom tako i Orlandom. Posljednja dva kola su izuzetno bitna za obje ekipe.

akol orlando
SIGURNO DO POBJEDE

U Orlandu ništa nisu prepustili slučaju. Za doigravanje je potrebna svaka pobjeda i poneki kiks ekipa koje su iznad njih na tabeli. Herić i Zahirović, koji su ubacili 10 poena, nisu dozvolili nikakvo iznenađenje te su ekipu mirnom rukom doveli do nove pobjede.
S druge strane, otpor su pružali Isabegović, koji je ubacio 11 poena i uhvatio 5 lopti i Turčinović, koji se zaustavio na 7 poena i 7 skokova.
Bila je ovo jednolična utakmica u kojoj je pobjednik bio poznat od početka tako da nije obilovala uzbuđenjima, ali jeste lijepim potezima i zakucavanjem Zahirovića.

NEON AKOL II

NEON SE NALJUTIO

Još jednom smo oborili rekord u ligi. Ovaj put, onaj koji se tiče postignutih koševa jedne ekipe. Neon je prosto raskupusao Misir ubacivši im 69 poena u 30 minuta igre. Pet igrača je postiglo više od deset poena. Izdvojićemo fenomenalnog Omerbegovića koji je ubacio 18 poena, zatim Tupkovića koji je zabio 14, Karić je ubacio 12 a Smajlović i Ibrišević po 10 poena. Smajlović je takođe uhvatio sedam lopti.
S druge strane u Misiru su bili raspoloženi samo Adnan Spahić sa 10 i Husein Požegić sa 11 ubačenih koševa. Emir Požegić je ubacio 7 poena i uhvatio 10 lopti. Što je ipak bilo premalo za borbu protiv ekipe u kojoj je svaki član petorke bio raspoložen za igru i postavljanje rekorda.
Neon sada čeka dvije teške utakmice, sa Jalom i Tuzlafarmom, dok će Misir novu pobjedu tražiti u preostala dva kola. No sudeći prema prikazanom, teško da će u tom uspjeti.

zux-4 AKOL II
BORBA ZA PRESTIŽ

Millennium bez Aldina Abadžića definitivno nije ista ekipa. Pokazalo se to najbolje u ovom susretu u kojem su pognuli glave te ubilježili novi poraz od ekipe Baucentra. Momci iz Memića su tako zabilježili svoju drugu pobjedu i spremni očekuju psoljednja dva kola, ne bi li popravili bodovni saldo. Najbolji pojedinac susreta je svakako Armin Jusić sa 9 poena i 12 skokova, koji je kandidat za najboljeg skakača lige. Pored njega, Arnel Turić je ubacio još 6 poena. U
Millenniumu je ulogu glavnog strijelca preuzeo Kemal Čirak koji je izrešetao mrežicu sa 14 poena, no, kako smo istakli na početku, falio je vrsni krilni centar Abadžić za nešto više od časnog poraza.

CEZAM AKOL II
DOIGRAVANJE SVE BLIŽE

I Cezam i Vukovije su ušli odlučno u ovaj meč. Pobjeda je bila važna za obje ekipe. Cezam je praktično osigurao doigravanje dok bi Vukovije mogle čekati kiks neke od ekipa u narednom kolu. Pa ipak, momci iz Tojšića su bili nešto spretniji te u prilično tvrdoj utakmici osvojili dva boda – zlata vrijedna. Odlično je doigrao centar Cezama, Admir Delić koji je ubacio 19 poena i uhvatio 10 lopti a pratili su ga Mušanović sa 7 poena i Divković sa 6 poena i 7 skokova.
S druge strane, najbolji igrač Vukovija, Adnan Hodžić je zabilježio svega 3 poena, dok je skakački ostao na zavidnom nivou sa 10 skokova. Smail Imamović je ubacio 10 poena što je bilo premalo za pobjedu.
Cezam je ostao na prvom mjestu i čekaju ga još utakmice sa Millenniumom i Kosta Popov.
Vukovije će šansu za doigravanje tražiti u narednoj sezoni.

TIM KOLA: Goran Matuzović, Edin Omerbegović, Admir Karić, Armin Šehrić, Admir Delić

IGRAČ KOLA: Admir Delić. Centar Cezama je ponovio sjajnu igru, te nakon prošlog kola podebljao svoj saldo poena i skokova. Iako je ovoj ekipi značajniji u odbrani, njegova ofanzivna uloga će svakako biti od iznimne važnosti za preostale utakmice pošto će cezam najvjerovatnije ostati bez svog prvog strijelca Mušanovića. Zajedno sa Divkovićem čini odličan odbrambeni tandem a kako odlično sarađuju u napadu bit će velika glavobolja ostalim ekipama.
tabela AKOL nakon 7 kola

J.S.
(NKP.BA)

PODIJELI