Općinsko vijeće Kalesija danas razmatra Izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu

Općinsko vijeće Kalesija danas razmatra Izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu

648
0
SHARE

Predsjedavajući Damir Džafić zakazao je 20.redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija koja će se održati danas (četvrtak, 30.mart) u Sali BKC-a „Alija Izetbegović „Kalesija, sa početkom u 14 sati.  Na dnevnom redu ove sjednice nalazi se 19 tačaka.

Vijećnici će, između ostalog, razmatrati Odluku o imenovanju člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija, Odluku o visini najamnine stambenih jedinica i ostava u zgradi u okviru Regionalnog stambenog programa i Odluku o pristupanju izradi Zoning plana Turističke zone “Vis” u  Kalesija. Pred vijećnicima je i Odluka o pristupanju izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju i provođenju Regulacionog plana “Južna zona” Kalesija, Regulacionog plana Tojšići i Nacrt Odluke o komunalni redu.

Općinsko vijeće će još razmatrati i donošenje Odluke o imenovanju Komisije za izbor na pozicije u reguliranim organima općine Kalesija,  Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu i Program uređenja građevinskog zemljišta po zonama na području općine  Kalesija za 2023. godinu. Na dnevnom redu su i Izvještaji o radu za prošlu godinu Općinskog načelnika, Općinskog pravobranilaštva JU “Centar za socijalni rad” Kalesija, JZU “Dom zdravlja” Kalesija i JU BKC“Alija Izetbegović” Kalesija.

Vijećnici će se izjasniti i o Izvještaju o izvršenju budžeta općine i Izvještaju o korištenju sredstava tekuće rezerve za 2022.godinu.Također, bit će razmatrane i Informacija o stanju sigurnosti na području općine Kalesija za 2022. godinu, Informacija o radu Općinskog suda u Kalesiji, Porezne ispostave Kalesija i Biroa za zapošljavanje Kalesija za prošlu godinu, kao i Informacija o statusu nacionalnih manjina sa posebnim osvrtom na status Roma u oblasti socijalne zaštite.

Dnevni red


 1. (NKP.ba)Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija.
 2. Razmatranje i donošenje Odluke o visini najamnine stambenih jedinica i ostava u zgradi u okviru Regionalnog stambenog programa.
 3. Razmatranje i donošenje Odluke o pristupanju izradi Zoning plana Turističke zone “Vis” u Kalesija.
 4. Razmatranje i donošenje Odluke o pristupanju izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju i provođenju Regulacionog plana “Južna zona” Kalesija, Kalesija.
 5. Razmatranje i donošenje Odluke o pristupanju izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju i provođenju Regulacionog plana Tojšići, Kalesija.
 6. Razmtranje i prihvatanje Nacrta Odluke o komunalni redu.
 7. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju Komisije za izbor na pozicije u reguliranim organima općine Kalesija.
 8. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu.
 9. Razmatranje i donošenje Programa uređenja građevinskog zemljišta po zonama na području općine Kalesija za period I – XII 2023. godine.
 10. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Općinskog načelnika za 2022. godinu.
 11. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Općinskog pravobranilaštva za 2022. godinu.
 12. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta općine Kalesija za 2022.godinu.
 13. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o korištenju sredstava tekuće rezerve za 2022.godinu.
 14. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu za 2022.godine: JU “Centar za socijalni rad” Kalesija, JZU “Dom zdravlja” Kalesija i JU BKC“Alija Izetbegović” Kalesija
 15. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju sigurnosti na području općine Kalesija za 2022. godinu.
 16. Razmatranje i prihvatanje Informacije o radu Općinskog suda u Kalesiji za 2022. godinu.
 17. Razmatranje i prihvatanje Informacije o radu Porezne ispostave Kalesija za period 01.01.2022. do 31.12.2022. godine.
 18. Razmatranje i prihvatanje Informacije o radu Biroa za zapošljavanje Kalesija za 2022. godinu.
 19. Razmatranje i prihvatanje Informacija o statusu nacionalnih manjina sa posebnim osvrtom na status Roma u oblasti socijalne zaštite.

(NKP.ba)