Ponos džemata i kalesijskog Medžlisa: Kalesijanka Revda Hodžić najbolji učač Kur’ana u...

Ponos džemata i kalesijskog Medžlisa: Kalesijanka Revda Hodžić najbolji učač Kur’ana u BiH

369
0
SHARE

revda hodzic, mensur malkic dzevad sosic

U subotu (25. maj 2013.) u Bugojnu je održano 16. takmičenje za polaznike mektebske pouke na nivou Rijaseta IZ BiH,
Učestvovali su najbolje mekteblije iz cijele BiH, a nakon što su pokazali najviše na takmičenjima koje su organizovali medžlisi, a zatim i muftijstva.

Revda Hodžić i Enes ef. Sakić
Revda Hodžić i Enes ef. Sakić

Revda Hodžić iz G. Vukovija je predstavljala tuzlansko Muftijstvo u kategoriji “Kiraet, mlađe kategorije” (učenje Kur’ana za uzrast do 12 godina).
Ova djevojčica, iako ima tek 11 godina, već nekoliko godina osvjetljava obraz džemata G. Vukovije, ali i obraz cijelog kalesijskog Medžlisa.
I u Bugojnu Revda je pokazala najviše, i zasluženo osvojila prvu poziciju, i ponijela titulu najboljeg učača Kur’ana u BiH u kategoriji do 12 godina.
Tuzlansko muftijstvo je, sabravši rezultate iz svih kategorija, osvojilo treće mjesto.

Za ovaj uspjeh svakakako dio zasluga ide muallimu i imamu džemata G. Vukovije, Enes ef. Sakiću.
”Revdin rezultat nije slučajan. To je rezultat njenog dugogodišnjeg truda i zalaganja, a svoje znanje ona je pokazala još na takmičenju kalesijskog Medžlisa, a zatim i na nivou tuzlanskog Muftijstva. U veoma jakoj konkurenciji na nivou Rijaseta Revda je zaista najviše pokazala i zasluženo osvojilia prvo mjesto. Kao muallim u džematu sam ponosan na njen rezultat, a kao čovjek sam sretan što je prvo mjesto osvojio neko iz Kalesije” – rekao je Enes ef. Sakić.

Čestitke Revdi Hodžić i njenom muallimu Enes ef. Sakiću uputili su glavni imami i predsjednik MIZ Kalesija, Enver ef. Alić i Muharem ef. Mešanović, kao i svi imami kalesijskog Medžlisa.

Povezane vijesti:
FOTO: Održano mektebsko takmičenje na nivou Medžlisa IZ Kalesija
FOTO: Kalesijski Medžlis pobjednik mektebskog takmičenja na nivou tuzlanskog Muftijstva

A.Karić
(NKP kalesijski.com)