Sastanak o Izborima: Većina lidera političkih stranaka dolazi u Srebrenicu, Izetbegović šalje...

Sastanak o Izborima: Većina lidera političkih stranaka dolazi u Srebrenicu, Izetbegović šalje Ramića

280
0
SHARE

Predsjednici probosanskih stranaka potvrdili su svoje prisustvo sastanku kojeg su, povodom odluke o bojkotu ponovljenih izbora u ovoj općini, za sutra najavili predstavnici Inicijative „Moja adresa: Srebrenica“. Dolazak u Srebrenicu potvrdila je većina predsjednika stranaka kojima je upućen poziv.

– Mi očekujemo da dobijemo podršku u našoj borbi za opstanak povratnika u Srebrenici, te u našoj pravnoj i političkoj borbi da izbori u ovoj općini budi ponovo raspisani. U narednih par dana Ustavnom sudu biti će podnesena apelacija sa egzaktnim dokazima koje imamo i nadamo se da će najviša sudska instanca u državi donijeti pravednu odluku – kazao nam je predsjednik izbornog štaba „Moja adresa: Srebrenica“ Sadik Ahmetović.

Dolazak su do sada potvrdili predsjednici Demokratske fronte Željko Komšić, SDP-a Nermin Nikšić, Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, Naroda i pravde Elmedin Konaković, Naše stranke Predrag Kojović, SBiH-a Amer Jerlagić, PDA Mirsad Kukić, dok bi iz SDA u Srebrenicu trebao doći potpredsjednik stranke Edin Ramić. 

Planirano je da učesnici sastanka budu dočekani u Memorijalnom centru u Potočarima, koji bi u 14 sati trebali prisustvovati sastanku u Bosanskom kulturnom centru.

(NKP.ba)