Servisne informacije za četvrtak, 07.oktobar 2021.godine

Servisne informacije za četvrtak, 07.oktobar 2021.godine

746
0
SHARE

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 7 krivičnih djela. Vozači su prouzrokovali 13 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 3 lica zadobila teške tjelesne povrede, 3 lakše, a za 5 osoba se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. Dogodile su se dvije saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede, jedno lice je lakše povrijeđeno, dok se o stepenu povreda za dvije osobe ljekari nisu izjasnili. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci su imali intervenciju na gašenju požara na porodičnom stambenom objektu u Zatesu. Izgorio je dio krova i krovne konstrukcije. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječeno je širenje vatrene stihije, te je nakon tri sata borbe sa vatrom požar ugašen.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 49 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka, dok je u privatnim porodilištima na području Tuzle rođen jedan dječak.

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema utvrđenom redu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Rainci Donji od Ciglane-Hrastovi, Puzići, Herići, Požegići, Pedići do potoka, Od  raskršća Medaš- Pista prema džamiji Vukovije Gornje- Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje,Miljanovci – Hamzići, od Bijeljevca do Mokrača, Olanovca, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.


(NKP.ba)