Servisne informacije za četvrtak, 3.novembar 2022.godine

Servisne informacije za četvrtak, 3.novembar 2022.godine

691
0
SHARE

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 11 krivičnih djela. Dogodilo se pet saobraćajnih nesreća. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela u Kalesiji Gornjoj. Otuđeni su novac u vrijednosti 200 KM i mobitel iz porodične kuće T.H. Nije bilo saobraćajnih nesreća niti narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 3.11.2022:

– 10:00 – 11:00 h – Miljanovci

– 14:00 – 15:00 h – Miljanovci – Sarači  

Kalesijski vatrogasci su imali dvije intervencije. Gasili su požar niskog rastinja u Prnjavoru. Izgorjelo je oko 5 dunuma niskog rastinja .Interevenisali su i na području RS-a, odnosno u naselju Rakino Brdo, kada su kao ispomoć vatrogascima iz Osmaka gasili požar na porodičnkoj kući. Brzom intervencijom vatrogasnih jedinica požar je lokalizovan, zatim i ugašen. Nema veće materijalne štete.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 51 pregled.

U protekla 24 sata u porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, šest dječaka i četiri djevojčice.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište,  Džafići i Masle, Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Prnjavor, Kurtići i Dubnica Donja, Memići – od rrijeke Tavna, osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići.

(NKP.ba)