PODIJELI

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje  pet krivičnih djela. Dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest osoba zadobilo tjelesne povrede, jedno lice lakše, a o povredama pet lica ljekari se nisu izjasnili. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje jednog krivična djela. Nije bilo saobraćajnih nesreća, niti narušavanja jvnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci su imali jednu intervenciju. 

Ljekari medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 57 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je deset beba, šest djevojčica i četiri dječaka. Sretnim roditeljima čestimamo, a bebama želimo dug i sretan život.

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu letenja, uz kašnjenje od 10 minuta na pojedinim letovima. 

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  Vukovije Donje-od Kehonjine kafane desno, Jutel desno, džamija, škola, Veterinarska stanica, Herići, Mezarje, Kikači Centar,  Kikači Gornjii, Ćivića Brdo, Kundakovići i Spreče, Rainci Gornji od raskrsca za Šehice do Begove pekare, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići.

(NKP.ba)

PODIJELI