Servisne informacije za srijedu, 06.april 2022.godine

Servisne informacije za srijedu, 06.april 2022.godine

286
0
SHARE

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona  evidentirano je izvršenje četiri krivična djela. Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri osobe lako povrijeđene, a za dvije osobe se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda. Sinoć je oko 20.00 sati prijavljena saobraćajna nezgoda kod Limenke, u kojoj je povrijeđen pješak. Policijska stanica Centar je bila na terenu, a kako su nam ovoga jutra kazali iz Operativnog centra, pješak je lako povrijeđen i otpušten je kući. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata  zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo krivičnih dijela i saobraćajnih nesreća.

Kalesijski vatrogasci su jučer imali jednu intervenciju. Gasili su požar na niskom rastinju u Seljublju.

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija  obavili su 69 pregleda.

U protekla 24 sata u porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je  osam beba, pet dječaka i tri djevojčice. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su dvije djevojčice.

Svi dolazni i odlazni letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla se odvijaju prema planu letenja.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Vukovije Gornje –mezarje, Subašići, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama – MZ Tojšići – Centar,  Tojšići Gornji do Hidana i žutog mosta kod pijace – Dubnica Gornja do Bijeljevca.

(NKP.ba)