Servisne informacije za subotu, 06.novembar 2021.godine

Servisne informacije za subotu, 06.novembar 2021.godine

316
0
SHARE

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povrijeđeno 8 osoba, dvije osobe su zadobile teške tjelesne povrede, tri lakše, a o stepenu povreda za tri osobe ljekari se nisu izjasnili.Zabilježen su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje tri krivična djela. Nije bilo saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci su imali jednu intervenciju.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 41 pregled.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 8 beba, pet dječaka i tri djevojčice, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su dvije djevojčice i jedan dječak.

Svi planirani odlazni i dolazni letovi sa Međunarodnog aerodroma Tuzla odvijaju se prema planu.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše sljedećih naseljenih mjesta: Rainci Donji od Ciglane-Hrastovi, Puzići, Herići, Požegići, Pedići do potoka, Od raskršća Medaš- Pista prema džamiji Vukovije Gornje- Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje, Miljanovci, Hamzići i od Bijeljevca do Mokrača

(NKP.ba)