Šokantno: Ovako Rusi zamišljaju Evropu 2035.

Šokantno: Ovako Rusi zamišljaju Evropu 2035.

411
0
SHARE

Ruski stručnjaci na osnovi dokumenata CIA-e, ruske službe GRU i još nekoliko izvora napravili su političku kartu Evrope za 2035. godinu.

Malo je reći da je karta šokantna jer bi se Albanija trebala ujediniti s Kosovom i dijelom Makedonije, BiH bi bila podijeljena između Hrvatske i Srbije, a velike promjene dogodile bi se u Španiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji, piše ruski Ekspress.

Evropu na idućih desetak godina očekuju velike promjene, smatraju ruski stručnjaci na čijem se čelu nalaze Zbigniew Brzezinski i pokojni Samuel Huntington koji su sastavili kartu ‘Nove Evrope’.

Velike promjene počet će u Velikoj Britaniji gdje će Škotska proglasiti nezavisnost što će potaknuti na ujedinjenje Irske.

Katalonci i Baski, pak, prema Rusima, proglasit će nezavisnost od Španije, a što će imati posljedice u Francuskoj gdje će nastati islamska država, a regija Lorraine priključit će se Njemačkoj.

Raspast će se i Belgija, Flamanci će se priključiti Holandiji, a Italija će se podijeliti na bogati sjever i siromašni jug, dok će Sardinija i Sicilija proglasiti nezavisnost.

Bosnu i Hercegovinu podijelit će Hrvatska i Srbija, a nastat će i Velika Albanija koju će činiti sadašnja Albanija, Kosovo i dio Makedonije.

Ništa bolje prema Rusima neće proći ni Poljska koja će se morati odreći dijelova teritorija nakon niza novih sporazuma s Rusijom i Njemačkom, dok će Bjelorusija nestati i postati dio Rusije.

Vjerujete li da će biti tako?

(NKP kalesijski.com)