TUZLA: Student Elektrotehničkog fakulteta, da bi kupio drogu, namamio čovjeka oglasom za...

TUZLA: Student Elektrotehničkog fakulteta, da bi kupio drogu, namamio čovjeka oglasom za laptop, pa mu zario nož u vrat!

267
0
SHARE
Foto: Ilustracija

Ljekari Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla u petak su oko 15.45 sati, u ulici Put Breza u Tuzli, pronašli četrdesetčetverogodišnjeg S.P. iz Zenice sa ubodnom ranom u predjelu vrata.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Kako je javio RTV Slon, povrijeđeni je prevezen u UKC Tuzla gdje su mu konsatovane teške tjelesne povrede te je zadržan na liječenju.
O dogajađaju je obavješten dežurni tužitelj a pripradnici policije tragaju za počiniocem ovog krivičnog djela.

Navodno je muškarac iz Zenice namjeravao kupiti laptop, a sa napadačem se dogovorio da se nađu na dogovorenom mjestu. No, umjesto da mu da prenosi računar, tobožnji prodavač je pokušao oteti novac napadnuviši 44-godišnjaka hladnim oružjem.

Nakon intenzivne potrage, policija je uhapsila napadača. Kako doznaje Dnevni avaz riječ je o Emiru Kuniću iz Gradačca, studentu Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, koji do sada nije bio poznat kao izvršilac krivičnih djela. Također, Kunić nije bio registriran ni kao uživalac narkotika, premda je priznao da mu je novac koji je pokušao oteti od S.P bio potreban za kupovinu droge.

(Doznajemo/NKP.ba)