PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Američka novinarka iznjela je stravične tvrdnje da je za vrijeme rata u Bosni petoro muslimanske djece odvedeno u Srbiju i pokršteno.

muslimanska bosanska djecaDa su za vrijeme rata u Višegradu, tokom 1992. godine, bošnjačka djeca odvođena u Beograd, pokrštavana i data na usvajanje u hraniteljske porodice, izjavila je za “Dnevni avaz” Nina Bernštajn, američka novinarka koja je o transportu djece u Srbiju s lica mjesta pisala za “New York Times”.

Nina tvrdi da je petoro muslimanske djece 13. septembra 1992. godine, iz Višegrada odvedeno u Beograd. Među tom djecom, kako ova novinarka kaže, bila je i Mirsada Dizdarević, koju je majka uspjela da vrati, kao i braća Gušo, koje je otac pronašao.

“U Beograd je, osim njih, odvedeno još dvoje djece, dječak od deset mjeseci koji je pokršten pa mu je dato ime po srpskom borcu Goranu Nikoliću i petnaestomjesečna djevojčica Dragana Veljović”, govori Nina Bernštajn.

Dodala je da su sve informacije koje je imala o odvođenju muslimanske djece u Beograd bile dostupne i Haškom tribunalu, ali i svima koji su “tražili istinu i pravdu”.

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI