U subotu (8.5.2024.) Izložba ilustracija Admira Delića

U subotu (8.5.2024.) Izložba ilustracija Admira Delića

622
0
SHARE

U subotu 8.6.2024. godine u sali OŠ Tojšići, sa početkom u 19:00 sati, bit će uprilečena izložba ilustracija pod nazivom “TJŠC” autora Admira Delića.

Ideja o izložbi je potekla od Admirovih prijatelja Esmira Hodžića i Kenana Hukića, koji su zajedno uz organizacijsku pomoć BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, krenuli u realizaciju i postavku izložbe.

  • Riječ je o slikama koje sam crtao otkako sam došao u Sarajevo, a koje su bile posvećene značajnim kulturnim spomenicima u Tojšićima, fudbalskom klubu Sloga, narodnim običajima s našeg kraja i značajnim ličnostima, partizanima, sportistima, političarima uz Tojšićki bataljon. Neke od njih se mogu pogledati u mom albumu na ovom profilu, neke su u izradi, a neke nisam nikad ni objavio.”, napisao je Delić na svom facebook profilu.

Admir Delić kao lokal patriota svoju ljubav prema rodnom kraju izražava upravo kroz ilustracije. On je čovjek koji voli svoj rodni kraj, želi sačuvati uspomene na drage ljude i značajne ličnosti, običaje, adete ovog kalesijskog kraja. Zato i jeste cilj da glavni lik ove izložbe budu sami Tojšići i njihova bogata historija.

(NKP.ba)