PODIJELI

Nakon što je 10 vijećnika tražilo tematsku sjednicu OV Kalesija na temu neregularnosti u radu Općine, odnosno utrošku budžeta u 2019.godini, predsjesavajući je za danas zakazao sjednicu na kojoj se navodno trebalo raspravljati o tome.

Ispostavilo se to kao dobro izrežirano, čisto zbog ispunjavanja zakonske forme, a da vijećnici naklonjeni općinskom načelniku nisu došli na sjednicu, te nije bilo kvoruma za rad, te je sjednica prekinuta.

  • Kompletan izvještaj pogledajte u video prilogu nakon prekida, kao i na vanrednoj press koferenfiji vijećnika koji su došli na sjednicu.
    Također, pogledajte prazne stolice vijećnika koji nisu došli na sjednicu i pokazali svoju opredjeljenost.
  • Zanimljiv kraj mandata načelnika i njegovih vijećnika…

▶️Cirkus aktuelne vlasti u Kalesiji, u režiji predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija i načelnika Kalesije.🔻Zakana Vanredna sjednica sa jednom tačkom dnevnog reda (RAZMATRANJE NEREGULARNOSTI UTVRĐENIH REVIZIJOM BUDŽETA) nije imala odziv vijećnika koji su protekle 4 godine donosili odluke u Kalesiji…

Posted by Nezavisni Kalesijski Portal on Utorak, 20. Oktobar 2020.

🔻PRESS KONFERENCIJA – vijećnici u OV Kalesija koji su željeli raspravljati i neregularnostima o poslovanju Općine Kalesija u 2019.godini, ali su u tome spriječeni

Posted by Nezavisni Kalesijski Portal on Utorak, 20. Oktobar 2020.


(NKP.ba)

PODIJELI