VIDEO/ Maloljetne osobe za volanom: Lokalni put Rainci Gornji – Rainci Donji...

VIDEO/ Maloljetne osobe za volanom: Lokalni put Rainci Gornji – Rainci Donji PISTA za maloljetnike…

6261
0
SHARE

Admir Karić, vijećnik Naroda i Pravde (NiP) u Općinskom vijeću Kalesija, je na svojoj Facebook stranici objavio video snimak koji je dobio od jednog stanovnika općine Kalesija, iz naselja Rainci Donji, koji je svojim mobilnim telefonom zabilježio slučaj maloljetnika koji vozi lokalnim putem na relaciji Rainci Gornji – Rainci Donji.
Kako tvrdi osoba koja je proslijedila snimak, dječak koji vozi automobil nije iz Rainaca Donjih.

Kako je naveo Karić na FB – Savjesni građanin je zaustavio svoje vozilo i tražio od maloljetnika da se predstavi I da kaže koliko ima godina.
Iako je veoma jasno da se radi o malodobnom dječaku, sa kojim se u vozilu nalazi još malodobnih osoba, dječak je govorio da ima 18 godina. Na upit da pokaže Ličnu kartu dječak je odgovorio – ‘Ko si ti…’

Kako veli osoba koja je proslijedila snimak, ne radi se samo o vožnji od tačke A do tačke B, nego o “divljanju”, okretanju pod ručnom, a nekoliko mještana je pokušalo da ga zaustavi ali se nije osvrtao.
Također, treba napomenuti da se samo nekoliko stotina metara od snimljene lokacije nalazi dječiji park koji svakodnevno okuplja veliki broj djece, a mnogi od njih do parka dolaze biciklima.

Autor snimka kaže da je pozvao Pozvao policiju i prijavio slučaj (nedjelja, 24.07.2022.), te da su kazali da će doći patrola, ali da ista nije došla ili on istu nije dočekao.

Vijećnik Admir Karić (NiP) je naveo da će na sljedećoj sjednici problematizirati ovu temu, te da će putem vijećničke inicijative ponuditi i rješenje kojim bi se povećala sigurnost, ne samo građana Rainaca, nego svih građana Kalesije.

Karić je o pomenutom događaju prije objave video zapisa upoznao PS Kalesija.


Podsjećamo, nije prvi put da mediji problematiziraju ovu temu.
Nadamo se da jeste posljednji, te da će policija intenzivirati nadzor ove i sličnih putnih dionica…

(NKP.ba)