VIDEO/ Mirsad Mehmedović poslao nešto drugačiju poruku: Kalesijci vi odlučujete, Općinsko vijeće...

VIDEO/ Mirsad Mehmedović poslao nešto drugačiju poruku: Kalesijci vi odlučujete, Općinsko vijeće u službi običnih građana ili u službi svojih interesa!?

1001
0
SHARE

Na NKP.ba smo predstavili Mirsada Mehmedovića iz Kalesije, mladog profesora matematike koji putem Youtube-a nudi besplatne časove iz “najmržeg školskog predmeta”.
Mirsad rado odgovara na poruke osnovaca, srednjoškolaca, ali i polaznika fakulteta, a za složenije matematičke zadatke svoja objašnjenja objavljuje i na Youtube kanalu. Također, Mirsad se predstavljao na našem portalu sa nekoliko kolumni.

Ulazimo u sam finiš ovogodišnjih lokalnih izbora koji su i glavna tema razgovora kod većine bh. građana, bez obzira da li su članovi neke političke stranke ili ne.
Kandidata je puno, mnoštvo dilema za glasače.

Mirsad Mehmedović: Kandidat ASDA za OV Kalesija na rednom broju 5
Mirsad Mehmedović, kandidat ASDA za OV Kalesija na rednom broju 5

Mirsad se i ovaj put potrudio da na neki način prokomentariše nadolazeće izbore, odnosno nadležnosti i obaveze jednog općinskog vijećnika.

Sigurno ste u proteklih godina, a posebno u proteklih mjesec dana, čuli razna obećanja o tome za šta će se zalagati ukoliko im date povjerenje. On je u ovom videu prezentovao činjenično stanje o nadležnostima i obavezama jednog vijećnika.
Ukoliko pogledate ovaj video bit će vam jasno da zalaganje jednog vijećnika može biti zbog vlastite koristi ili zbog korisiti lokalne zajednice. Njegov angažman može biti uvjetovan dobrim ili lošim političkim ambijentom, ali on kao individua može iznijeti problem i predložiti rješavanje istog, u onom segmentu u kojem mu nadležnosti općinskog vijeća dozvoljavaju.

Također, kontruktivni prijedlozi za rješavanje problema i poboljšavanja uslova života običnih građana, ukoliko dobiju podršku većine u općinskom vijeću, za realizaciju istih nije uslov pripadnost istoj stranci načelnika i većih nivoa vlasti.
U prilog tome, ide i činjenica da je u toku 2015. godine kada je načelnik naše općine dolazio iz iste političke opcije kao i vlast na svim većim nivoima razlika prihoda i rashoda prema većim nivoima bila 602.060 KM, dok je, naprimjer, 2011. godine načelnik naše općine i viši nivoi vlasti nisu bili iz iste političke opcije, a razlika u prihodima i rashodima je tada iznosila 490.982 KM.

Da bi dobili jasniji uvid u prethodno navedeno, ali i upoznali neke od nadležnosti i obaveza općinskog vijećnika, preporučujemo vam da pogledate video zapis mladog Mehmedovića koji je i kandidat ASDA za općinsko vijeće na predstojećim lokalnim izborima.

Mirsad poručuje: „Pri donošenju odluke za koga ćete glasati odgovorite sebi na pitanje, zbog čega neko ulazi u politiku? Glasajte za nepotkupljive ljude i neka podrži svako svog istomišljenika.“


baner mirsad mehmedovic 450 x 200

(NKP.ba