PODIJELI

U subotu (30.05.2020) u gleriji BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija je održana Press konferencija, na kojoj su predstavljeni novi članovi Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) u Kalesiji.

Na ovu “izložbenu” pressicu nije pozvat portal NKP.ba – Nezavisni Kalesijski Portal.
Možemo samo da nagađamo da je razlog to što bi mogli postaviti neko neugodno pitanje, za “rukovodstvo” (iako je svima jasno da u Kalesiji to funkcioniše kao DJL – društvo jednog lica, a to je načelnik S.Dž.), ili pak za nove članove “koji su prepoznali program i kapacitete NLB-a”.

Iako smo u ovom tekstu trebali pisati o novim imenima koja su sebe dala na raspolaganje gore navedenom, u prilogu pogledajte VIDEO koji je snimljen jučer, odnosno na dan pressice, nedugo nakon što je ista završena.
Napominjemo da je bilo UŽIVO, a video je snimljen ispred BKC-a i ispred zgrade Općine Kalesija.

U videu smo nabrojali nove članove, odnosno neke od njih, te pokušali obrazložiti “kako su prepoznali program i kapacitete NLB—a”.
Zapravi, uz nabrojana imena i prezimena smo naveli i razloge zbog čega su “morali” postati članovi, ili pak zbog čega su se “odlučili”.
Naravno, radi se isključivo o ličnim interesima, ličnim zaposlenjima ili za članove porodice, što smo uz svako od pomenutih imena i pomenuli.

Neki od njih su “konzumirali” i prethodne vlasti u Kalesiji, a aktuelna vlast na čelu sa S.Dž. je nastavila, pa čak i podebljala, praksu zapošljavanja poslušnih i podobnih.

‼️LIVE‼️Pred Lokalne izbore padaju maske: U “tim” NLB (ili NL S.Dž) se pridružili bošnjaci i bošnjakinje🔻Nismo pozvani na izložbenu prezentaciju, ali nakon objave u medijima, javljamo se sa lica mjesta.🟥Ko su novi članovi, i kako će pomoći Kalesiji?!

Posted by Nezavisni Kalesijski Portal on Subota, 30. May 2020.

Možda smo neka imena propustili, ali će svakako biti prilike, kako da dodatno obrazložimo već pomenute, tako da “damo priliku” i onima koji još uvijek nisu pomenuti.

Neka od pomenutih imena, koja su pristupila NLB-u na navedeni način,
a isto obrazlažu nekim drugim razlozima i time se rugaju građanima Kalesije su;
Damir Džafić, Jasmin Smajić, Sejfo Trgovčević, Mirsad Gutić, Muhamed Avdić, Sabahudin Sakić, Selmir Buljkić, Jasmin Džaferović, Safet Šahmanović, Bego Hadžić, Asim Pilavdžić…
Mnogi od njih su nebrojeno puta promjenili “dres”, neki su nakon dugo godina napustili matične stranke, što samo po sebi svakako nije problematično, ali jeste činjenica da su to uradili isključivo zbog lične koristi, što smo obrazložili u video koji možete pogledati.

(NKP.ba)

PODIJELI