VIDEO: Poslušajte novu ilahiju hora “En Nahl” – “Džennet je pod majčinim...

VIDEO: Poslušajte novu ilahiju hora “En Nahl” – “Džennet je pod majčinim nogama”

477
0
SHARE
Hor "En-Nahl" Zenica

En-Nahl je hor iz džemata Tetovo, MIZ Zenica. Osnovan je 2005. godine. Ovaj ženski hor ima deset članica, one su: Dženana Arnaut, Mirnesa Čelenka, Samira Spahić, Adna Mandžuka, Sajra Mandžuka, Emina Kovačević, Amina Bajramović, Amira Orlić, Lamija Šišić i Saima Kovačević.

Hor "En-Nahl" Zenica
Hor “En-Nahl” Zenica

Iako vrlo mlad, hor je u dosad brojne nastupe ulagao velik trud, što pokazuje da gaji posebnu ljubav prema ilahijama i kasidama. Godine 2012. ulaze u sastav Udruženja “Behar Tetovo” iz Zenice. Kao većina horova, pretrpio je velike promjene. Ipak, činjenica da je opstao i da aktivno djeluje već punih devet godina govori da je ovdje riječ o ozbiljnom i predanom radu te o pažljivom odabiru ilahija i kasida. Većina ovih mladih djevojaka pohađa medresu ili je završila tu školu. Vođa hora je Vedad ef. Arnaut.

Hor je imao nastupe širom BiH, Crne Gore i Srbije. Nakon devet godina napornog rada, ispunili smo svoj san i jedinu želju, da snimimo svoj prvi Cd, te smo 2013. god, počeli sa snimanjem CD-a, u studiju Amera Šehića. Na Cd-u ima 8 numera, i ono što nam je najdraže nalaze se novi tekstovi ilahija i kasida koji su za svaku životnu priliku: Islamsko vjerovanje, La ilahe illellah, Bajram, Želja srca moga, Jetimska suza, Resul, Ramazan i Džennet je pod majčinim nogama.

Tekstove nam je pisala Jasmina Imamović, aranžman je radio Amer Šehić, a muziku je birao Vedad Arnaut. Uz puno napora i truda uspjeli smo ove godine u Ramazanu da završimo sa snimanjem, i trenutno je ostalo samo umnožavanje i štampanje omota. Te napominjemo da nam je dizajn Cd-a radio naš prijatelj Saladin Pašalić. Ono što nam je najviše drago, jeste da nas je Allah počastio, pa smo snimili i svoj prvi spot, na ilahiju po kojoj Cd-e i nosi naziv, „Džennet je pod majčinim nogama“, a u ovome nam je pomogao nama drag insan Elman Omić. Ostala je još zvanična promocija Cd-a, i nadamo se uz Allahovu pomoć da će biti uskoro.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim našim dobrim prijateljima, koji su pomogli u realizaciji ispunjenja našeg sna, kako materijalno, tako i sa ažurnim radom s nama.

(NKP.ba)