AKL Niš ugostio AKOL Kalesija: Odigrala revijalna utakmica amaterskih košarkaša iz Srbije...

AKL Niš ugostio AKOL Kalesija: Odigrala revijalna utakmica amaterskih košarkaša iz Srbije i BiH – pobijedio sport!

617
0
SHARE

ALL STAR akl nis AKOL KALESIJA mart 2016

Odigran revijalni meč amaterskih košarkaša iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

“Glavni motivi za organizaciju lige su ljubav prema košarci, doprinos zajednici, humanitarni rad i drugarstvo” – piše na početnoj strani Amaterske košarkaške lige iz Niša (AKL). U subotu 26. marta u sali OŠ “Dušan Radović”, organizatori ovog projekta su još jednom opravdali očekivanja i ispunili obećanja data na samom početku.

U Nišu je reprezentacija AKL ugostila odabranu selekciju iz Bosne i Hercegovine, članove Amaterske košarkaške opštinske lige (AKOL). Odigrana je revijalna “ol-star” utakmica u kojoj je prioritet bio afirmacija košarke, amaterskog sporta uopšte, kao i uspostavljanje prijateljskih odnosa sa ljubiteljima sporta iz regiona.

“Mi smo pioniri u ovom poslu, krenuli smo ove godine u priču Amaterske lige. preko interneta smo stupili u kontakt sa momcima iz Bosne koji su prihvatili naš poziv da odigramo ovaj svojevrstan “ol-star” meč. Cilj nam je promocija Amaterske lige, smatramo da je to budućnost sporta. Mislimo da, pored profesionalaca, mora biti dat prostor i ljudima koji imaju druge prioritete, a vole sport, košarku u ovom slučaju. Ovo je samo početak, u planu imamo još dosta akcija. Sada nam predstoji završnica prve sezone. Sve je prošlo iznad očekivanja, učimo na svojim greškama i sledeće sezone će to biti još bolje” – istakao je Vladimir Delčić, jedan od organizatora ovog događaja, u izjavi za”MVP” portal.

Gosti iz Bosne i Hercegovine nisu krili zadovoljstvo zbog poziva iz Niša.

“Prije otprilike dva mjeseca smo uspostavili kontakt sa Nišlijama koji su nam tada predstavili svoj projekat. Mi smo tu vidjeli dobru priliku ne samo za saradnju dvije lige, nego i dvije države. Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv. Utisci su fenomenalni, dobro smo prihvaćeni, organizator se potrudio da nam obezbijedi odlične uslove za boravak ovdje. Mi ćemo im u narednom periodu uzvratiti istom mjerom kod nas” – izjavio je Ademir Pjanić, jedan od organizatora AKOL.

AKOL je jedina amaterska liga u Bosni i Hercegovini, a osnovana je u Kalesiji i u njoj igraju ekipe iz četiri opštine Tuzlanskog kantona. Organizatori lige su ljubitelji košarke Jasmin Tupković, Admir Delić, Admir Karić i Ademir Pjanić. Iza sebe imaju već četiri uspešne sezone.

U “ol-star” utakmici između selekcija AKL i AKOL pobijedila je ekipa domaćina iz Niša, ali su svi učesnici istakli da rezultat nije bio u prvom planu.
Entuzijasti su još jednom pokazali da je košarka najlepša kada se igra iz zadovoljstva i iz Niša su poslali sjajnu sliku, za primjer mnogima koji od košarke žive.

.
(MVP.rs/ NKP.ba)