Kako provesti zimu bez bolesti i ne udebljati se?

Kako provesti zimu bez bolesti i ne udebljati se?

235
0
SHARE

djumbirKako biste se osjećali bolje i bili u formi, ne morate nužno ići na dijete, možete posegnuti i za začinima koji će vam pomoći u održavanju linije.

Crni biber

Jedan od začina koji se nalazi u svakoj kuhinji može biti i saveznik protiv nakupljanja kilograma tijekom nadolazećih blagdana. Crni biber sadrži piperin, koji pomaže u sprečavanju nastanka novih stanica masnoće, otkrila je nedavna studija objavljena u časopisu The Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Cimet

Cimet s druge strane pomaže da se mišići oporave nakon velikih napora. Žene koje su konzumirale kašikicu i pol cimeta svaki dan tiokom šest sedmica, uspjele su smanjiti bol u mišićima nakon vježbi, pokazalo je istraživanje objavljeno u Journal of Preventive Medicine.

Đumbir

Ne samo da će đumbir pomoći kad bolova u trbuhu, nego ćete se osjećate sitije i istopiti više kalorija. Pretili muškarci koji su uz doručak pili čaj od đumbira, jeli su manje tijekom dana od ispitanika koji nisu pili čaj od đumbira.

Vanilija

I sam miris vanilije može vam pomoći da kontrolirate želju za slatkim. Pretili ispitanici koji su imali flaster s mirisom vanilije na zapešću mjesec dana, smanjili su unos slatkiša za pola, dok oni koji su imali flaster s mirisom limuna ili su bili bez flastera, nisu pokazali nikakve promjene u prehrani.

Da ne biste pretjerali sa slatkišima tijekom blagdana, možete probati upaliti svijeće s mirisom vanilije ili nositi parfem s vanilijom, savjetuje healthyliving.msn.com

(NKP.ba)