Šef SDA Kalesija otima božije ovlasti: SUKOB HALILOVIH “FARZOVA”

Šef SDA Kalesija otima božije ovlasti: SUKOB HALILOVIH “FARZOVA”

1199
0
SHARE

Ako se, ničim izazvan, izuzev manjkom elementarnog znanja i pameti, Halil Jahić drznuo da ruši božije zapovijesti, onda ne čudi da se okomio i na sopstvene. Jedina korist od njega je što će konačno srušiti i s narodne grbače skinuti aktuelne kalesijske vlastodršce iz SDA i minornih satelitskih stranaka i vijećnika.

Piše: Nedim Huskić

Sve je zakuhao Rasim Omerović – bivši općinski načelnik, a sada federalni poslanik, ideolog vijećničkog Kluba za Bolju Kalesiju, odmetnutog od SDA, zatim nezavisni kandidat za budućeg načelnika i vječni predsjednik Saveza lovačkih društava Tuzlanskog kantona. On je predizbornu kampanju započeo bespoštednim lovom na svoje dojučerašnje SDA-ovsko jato, a posebno na Halila Jahića, aktuelnog presjednika SDA Kalesija. U tom cilju, Rasim Omerović ponajviše “otvara paljbu” iz svog portala “Bolja Kalesija”.

halil jahic i rasim omerovic

Halilov “farz” za Rasima

Tako je “Bolja Kalesija”, šejtanskog li posla, uoči samog Bajrama, iskopala sočnu pikanteriju – kompromitujući poklič Halila Jahića iz kampanje za prethodne izbore, kada je isti bio Rasimov potrčko i skutonoša:

“ Izlazak na izbore i glasanje za Rasima Omerovića je farz i obaveza svakog punoljetnog građanina Kalesije.” U istom napisu, ne bez zlobe “Bolja Kalesija” navodi i sljedeće:

“Jahić je tada rekao da glasanjem za Rasima Omerovića da bude načelnik spašava se ne samo Kalesija nego i BiH. Postavlja se pitanje da li sadašnji predsjednik SDA Kalesija i dalje smatra farz obavezom ili je ipak promjenio mišljenje?”

SDA ismet mesic halil jahic 1

Jahićev farz za Ismeta

Odgovor je munjevito obezbijedio sam Halil Jahić koji je u međuvremenu postao predsjednik kalesijske SDA, do sada vječito vladajuće. Ovaj politički šarlatančić, koji se svojevremeno drznuo da dopunjuje neupitna božja pravila (napomena: fard ili farz je ono što je Allah dž.š. strogo naredio da se radi), k’o od šale je korigovao i sopstvena.

Tako je ispod pomenutog teksta u “Boljoj Kalesiji” propisao novi “farz” za sezonu ‘jesen 20016’koji glasi: “Farz je glasati za kandidata SDA Ismeta Mešića u oktobru 2016 i ostale kandidate SDA u BiH”.

Idemo u džehenem

Kalesijci, poznati po izrazitoj odanosti vjeri, a i Stranci demokratske akcije, dok nije definitivno iznevjerila sve nade, sa zgražanjem su dočekali ovo Jahićevo bahato karikiranje islama i narodnog strpljenja.

Jedan komentar je glasio “Farz bi bio rastjerati vas koji uništiste i ono malo što je ostalo tako što zapošljavate nepismenu i neškolovanu rodbinu na mjesta za koja imamo i pismen i školovan kadar a uz to je na BIRO-u”.

A i drugi je bio u sličnom tonu: “Tobe jarabi! E pa, neće moći! Neću poštovati taj farz, makar otišla na dno Džehenema!”

halil jahic

Bolna ratna sjećanja

No, sve one koji bolje poznaju lik i djelo Halila Jahića, ne čudi ovaj njegov pokušaj uzurpiranja božijih ovlasti i propisa. U isuviše bolnom i dubokom sjećanju im je ostala njegova nabusitost i arogancija iz vremena rata kada je bio komandant Sprečanskog odreda, pa zatim brigade “Gazije”. Njegove bolesne karijerističke ambicije i žudnja za slavom po svaku cijenu, plaćeni su, na žalost, životima mnogih najvećih patriota kalesijske opštine.

Srećom u nesreći, ovaj najnoviji napad Jahićeve bahatosti i tupavog samoljublja ne može imati nikakve štetne posljedice ni po koga izuzev njega samog i po stranku koju predvodi. Naime, sve su procjene da će on ovakvim ispadima samo uvećati poraz SDA na sljedećim izborima kada se očekuje kraj njene vječite vladavine u Kalesiji.

Stop pohlepi i nesposobnosti

Dominantno raspoloženje u narodu je da je SDA dosadašnje povjerenje Kalesijaca kaznila nezajažljivom pohlepom i nesposobnošću svojih kadrova, od Rasima Omerovića do Nedžada Džafića i njegovog zamjenika Ismeta Mešića – kandidata za novog načelnika i “junaka” najnovijeg Jahićevog “farza”.

To je rezultiralo zaostajanjem ove opštine za mnogim drugima koje joj nisu ni blizu po geostrateškom položaju (nalazi se na ključnom drumskom i željezničkom koridoru između BiH i Srbije) i po raspoloživim resursima. Ali koje, na sreću, nisu kažnjene političkim kreaturama tipa Halila Jahića.

 

(ZemanKalesija/ NKP.ba)